Skip to main content

Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Wie kent het niet: Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Met meer dan 30 attracties, 620 accommodaties op het vakantiepark, en het subtropisch zwembad Aqua Mexicana, is het zeker dat gezinnen er een geweldige tijd beleven.  

Donny Gressmann is IT Manager bij Slagharen en is onder andere verantwoordelijk voor het internet en tv in de verhuur accommodaties. “Onze grootste doelgroep zijn gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Televisie, het delen van eigen content en betrouwbaar internet zijn cruciaal voor hen. Daarom was het noodzakelijk om dit aan te pakken omdat het huidige concept niet goed functioneerde.”

Waarom ConceptTV?

Donny vertelt verder: “Om onze gasten de beste televisie-ervaring te bieden, zijn we op de Recreatievakbeurs  in Hardenberg specifiek op zoek gegaan naar bedrijven die dit konden realiseren. Op de beurs zijn we in gesprek geraakt met ConceptTV. Hun ingebouwde systeem, waarbij we 40 zenders aanbieden en de mogelijkheid bieden aan onze gasten om eenvoudig eigen content te delen, zoals Netflix of ViaPlay, vonden we erg aantrekkelijk. Zo kunnen gasten tijdens hun verblijf genieten van hun eigen content.”

Daarnaast werkt Slagharen met een boekingsysteem dat ze graag geïntegreerd wilden hebben in de televisie. “Met deze software kunnen we gasten persoonlijk welkom heten via het scherm en in de toekomst nog meer content delen, zoals het bestellen van pizza’s of het tonen van openstaande rekeningen. Met ConceptTV hebben we de basis gelegd om dit verder uit te breiden.”

concepttv

Implementatie bij Slagharen

Hans Loovers van ConceptTV vult aan: “Bij Slagharen hebben we in totaal 60 huisjes voorzien van Philips tv’s in verschillende formaten: 43, 55 en 65 inch. De tv zenders komen van KPN. Daarnaast hebben we een Philips commandserver geïnstalleerd. Dankzij deze commandserver kunnen we alle televisies vanuit één portaal beheren, ongeacht de locatie. Dit biedt Slagharen ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde welkomstboodschappen op de schermen te plaatsen en centraal software-updates en instellingen door te voeren.”

Donny vertelt verder: “Sinds we de oplossing van ConceptTV gebruiken, hebben we geen storingen meer. Dit is een enorme verbetering ten opzichte van het vorige systeem. We maken bij de luxe huisjes, waar de ConceptTV-oplossing draait, bewust reclame voor deze upgrade. Mensen verwachten dat alles werkt zoals thuis, en dat doet het nu ook.”

tvinhuisje

De dynamische wereld van attractieparken

De attractieparkenbranche is zeer dynamisch. Donny legt uit: “We merkten dat steeds meer gasten hun PlayStation of andere gameconsoles meenemen naar hun accommodatie. Aanvankelijk hadden we deze functionaliteit geblokkeerd, maar we hebben dit teruggedraaid omdat het belangrijk is voor onze gasten.”

Hans voegt toe: “Slagharen wordt beoordeeld op reviews. Een goede score is daarom essentieel, en wij helpen hen continu om hierop in te spelen.”

Uitdagingen

Donny: “Uit ervaring weet ik dat er bij technische projecten altijd wel iets misgaat. Ook hier waren er in het begin wat uitdagingen. Dit kan gebeuren, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Ik ben erg tevreden over hoe ConceptTV deze uitdagingen heeft opgepakt en alles gereed heeft gemaakt. Het loopt nu uitstekend en we liggen zelfs voor op schema.”

slagharenpark

Aan ConceptTV hebben we een goede partner

“We werken met een klein IT-team van vier personen. Daarom moet ik kunnen vertrouwen op mijn partners en de systemen, anders redden we het niet met ons team. Sinds we met ConceptTV werken, hebben we de afgelopen vier weken geen enkele storing gehad. ConceptTV is een fijne partner om mee samen te werken. Ze kunnen snel schakelen en dat is precies wat we zochten.” aldus Donny.