Skip to main content

TV via coax

Heb je een (verouderd) coaxnetwerk en wil je je gasten toch hoogwaardige tv bieden? Geen probleem! Wij hebben de ideale oplossing voor je. We maken gebruik van je bestaande coaxbekabeling en zetten de signalen om naar tv-signalen welke geschikt zijn voor coax, zoals DVB-C.

Met onze technologieën is het gemakkelijk om je gasten te laten genieten van een uitgebreid zenderaanbod zonder gedoe met extra tv-ontvangers. Ontdek de mogelijkheden!

DOCSIS oplossing voor de recreatiebranche

Wat is tv via coax?

TV via coax is een techniek die televisiesignalen rechtstreeks naar je televisie brengt via een coaxkabel. Deze techniek maakt gebruik van het bestaande coax-netwerk dat al in veel vakantieparken, hotels of andere panden aanwezig is, waardoor er geen extra infrastructuur nodig is. Dit is daarom vaak een voordelige en minder impactvolle ingreep om toch televisie op DVB-c kwaliteit te ontvangen.

Aanleg van DOCSIS op camping

De techniek achter tv via coax

Coax op basis van IP is de technologie die wordt gebruikt om televisiesignalen efficiënt via het coax netwerk te versturen. Door middel van een eigen headend zorgen we ervoor dat IPTV-signalen worden omgezet naar DVB-C. Het maakt gebruik van een enkel signaal dat naar meerdere tv’s wordt verzonden, waardoor bandbreedte wordt bespaard en een hoogwaardige beeldkwaliteit wordt gegarandeerd, zelfs tijdens piekuren.

TV en radio via DOCSIS op camping

De installatie van tv via coax

De installatie van tv via coax is eenvoudig en vereist minimale inspanning. Onze collega’s zorgen voor een vlotte installatie, waarbij ze de bestaande coax infrastructuur gebruiken om de televisies snel en probleemloos aan te sluiten.

Kampeerdorp de Zandstuve maakt gebruik van DOCSIS

De voordelen van tv via coax

 • Hoge beeldkwaliteit: Geniet van haarscherpe beelden en goed geluid met tv via coax.
 • Betrouwbaarheid: Onze technologie garandeert een stabiele en betrouwbare televisieverbinding, zelfs tijdens drukke periodes.
 • Bespaar kosten: Doordat we gebruikmaken van bestaande infrastructuur, zijn er geen extra kosten voor het aanleggen van nieuwe bekabeling.
 • Uitgebreid zenderaanbod: Ontvang een uitgebreid aanbod van zenders en kanalen, zodat er altijd iets te kijken is voor jouw gasten.
TV en radio via DOCSIS op camping

Voor wie is het geschikt?

Tv via coax is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare manier om televisie te ontvangen. Waar er een coaxnetwerk aanwezig is, kunnen wij aansluiten met onze tv-diensten.

Of het nu gaat om gasten die ontspannen op een camping, vakantiegangers die genieten van een verblijf in een hotel, of bewoners die comfort zoeken in een zorginstelling, tv via coax biedt een uitstekende oplossing voor verscheidende locaties.

Kampeerdorp de Zandstuve maakt gebruik van DOCSIS

Onze klanten over de oplossing

Voor Landal Sallandse Heuvelrug/Bungalowpark Hoge Hexel hebben we alle tv's voorzien van onze tv-oplossing. Met meer dan 100 beschikbare tv-zenders kunnen gasten tijdens het verblijf genieten van hun favortieve tv-zenders. 

Zenderaanbod

In overleg met jou stellen we een eigen zenderpakket samen. Daarin is van alles mogelijk, zowel Nederlandse als Duitse tv zenders. 

 • Npo 1

 • Npo 2

 • Npo 3

 • RTL4

 • RTL5

 • SBS6

 • RTL7

 • RTL8

 • SBS9

 • Veronica

 • Net5

 • RTLZ

Meer informatie over tv via coax?

Elke locatie is anders, daarom bieden wij altijd maatwerk. Benieuwd naar de mogelijkheden van tv via coax voor jouw vakantiepark of camping? Neem contact met ons op. Wij komen graag bij jou op locatie om zo een passend voorstel te bieden.

Veel gestelde
vragen over tv via coax

Wat is het verschil tussen DVB-C en IPTV?

IPTV maakt gebruik van internet om televisiesignalen te leveren, terwijl DVB-C televisiesignalen via een coaxkabel verzendt.

Is een combinatie van DVB-C en IPTV mogelijk?

Ja, het is mogelijk om een combinatie van DVB-C en IPTV te hebben. Door IPTV toe te voegen, krijg je toegang tot extra zenderpakketten.

Moet ik mijn televisie vervangen?

Nee, tenzij je een televisie hebt die geen DVB-C ondersteunt.

Is een speciale televisie nodig voor tv via coax?

Nee, onze technologie werkt met de meeste moderne televisietoestellen die een coaxiale ingang hebben.

Wat gebeurt er als er een storing optreedt?

Onze collega’s staan klaar om eventuele storingen snel op te lossen, zodat jouw gasten weer snel kunnen genieten van hun favoriete programma's.

Kan ik extra kanalen toevoegen aan mijn abonnement?

Ja, we bieden verschillende pakketten en opties voor het uitbreiden van jouw kanaalselectie. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat is de minimale vereiste bandbreedte?

De minimale bandbreedte is 500 Mbps.

Onze klanten

Tevreden klanten. Daar doen wij het voor!

Koudenburg Parc
Camping Roosdunen